ישנם מקרים רבים בהם אנשים נפצעו או חלו במחלה במהלך שירותם הצבאי בין אם כחיילים בסדיר, חיילים בשירות קבע, שוטרים, אנשי שב"כ או מוסד, משרתים בשירות בתי הסוהר ובכלל אנשי כוחות הביטחון השונים רשאים להגיש תביעה נגד משרד הביטחון. גם במקרים של החמרת מצב רפואי לקוי והוכח כי ההחמרה נובעת עקב השירות, גם הם יהיו רשאים להגיש תביעה.
אם נפצעת או חלית במהלך השירות הצבאי או במהלך שירותך בכוחות הביטחון יהיה עליך לעבור וועדות רבות, מכשולים בירוקרטיים מאתגרים והתהליך עלול להיות מבלבל וארוך. כדי לעמוד בכל הדרישות והקריטריונים, להמציא מסמכים ולהגישם לגורמים רלוונטיים מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות משרד הביטחון. ליווי עו"ד מומחה תקל עליך את כל התהליך והוא ינחה אותך לכל אורך הדרך.
מהו התהליך לתביעה נגד משרד הביטחון?
- הכרה בפציעה או בהחמרה
יש למלא טופס ייעודי לקצין התגמולים שמפרט את הפציעה שנגרמה או ההחמרה במצב הרפואי. לטופס יהיה עליך לצרף מסמכים רפואיים רבים, דו"ח פציעה, אישור תנאי שירות ועוד. במקרים בהם נידרש טיפול רפואי בשלב זה, ניתן לצרף לבקשה טיפול רפואי ממשרד הביטחון ועל חשבנו של המשרד עד לתום ההליך.
שלב ההכרה הינו שלב חשוב ביותר ועל מנת לקבל את האישור יש להמציא טפסים רבים ואישורים שונים ולכן רצוי כבר בשלב זה לפנות לעו"ד מומחה שילווה אתכם בהגשת כל המסמכים הרלוונטיים.
- קביעת אחוזי נכות
לאחר שקצין תגמולים הכיר בפנייתכם, תופנו לוועדה רפואית. בוועדה ידונו על אחוזי הנכות בהתאם למצבכם האישי. חשוב להגיע לוועדה הרפואית מוכנים על מנת שתוכלו לקבל את המגיע לכם ובהתאם לחומרת הפציעה ו/או ההחמרה הרפואית שנגרמה לכם עקב השירות. במקרים בהם הוועדה הרפואית מכירה בנכות של עד 19% התובע יהיה זכאי לפיצוי חד פעמי ואילו מדובר באחוזי נכות גבוהים יותר גובה הפיצוי יהיה גבוה יותר ויינתן בהחזר חודשי. כמובן בנוסף לפיצוי הכספי משרד הביטחון יעניק החזרים לטיפולים רפואיים וכן הלאה.
- הגשת ערעור
במקרה שקצין התגמולים דוחה את התביעה או החלטת הוועדה הרפואית להכיר באחוזי נכות נמוכים ממה שהתובע סבור שמגיע לו, אלו שתי הסיבות העיקריות להגשת ערעור. בשני המקרים חשוב להתלוות לעו"ד מומחה על מנת שתקבלו את הזכויות המגיעות לכם.